Lad mig byde dig indenfor i mit spindehjørne

Jeg er en "ung" kvinde årgang 1954, der i mange år har dyrket forskellige former for håndarbejde.

Jeg bor i en lille landsby i det Sønderjyske, med udsigt til mark og skov, hvor jeg ofte henter inspiration både til struktur og farve til mit håndspundne garn.

I mormors tid

Som barn elskede jeg at sidde ved siden af min mormor, der syede på sin træde symaskine og samle stumper, bånd og fine knapper som blev omsat til det smukkeste dukketøj (i hvert fald i mine øjne:0)), og af min moster, der både hæklede og strikkede, fik jeg lært disse håndværk fra bunden.

Da jeg gik på seminariet tilbage i begyndelsen af firserne, blev jeg smittet af en spinde- og fibergal lærer, som lærte mig ALT om uld, spinning og plantefarvning, en besættelse der har holdt sig siden, dog med en pause på ca. 25 år da livet stillede krav om andre prioriteringer, hvis mine børn skulle have tøj på kroppen.

Det unikke materiale, skaber et unikt produkt.

Tilbage i 2008 kom en god kollega og spurgte om jeg kunne hjælpe hende med at spinde noget hundeuld, og dette åbnede mine øjne for den helt enorme udvikling, der har været på fiberområdet.
Nettet har givet muligheder for at afprøve ikke bare fibre fra får, men moskus uld, bison, kashmir og yak er kommet indenfor rækkevidde sammen med bambus, muslingeskal, mælk med mange flere.

De fleste af de fibre der er brugt i mit garn, får jeg fra små familiebrug fortrinsvis i England.

De mere exotiske fibre som silke, angora, kashmir, yak og mohair får jeg fra flere forskellige. Jeg er altid omhyggelig med at undersøge at der er fokus på dyrevelfærd og arbejdsmiljø, de steder jeg har aftaler med.

Jeg modtager som regel fibrene i deres naturfarver, og de bliver så efterfølgende farvet med ugiftige syrefarver i mit køkken. Farvepulveret køber jeg hos det Danske firma Granat. Pulveret er meget lys- og farveægte.

Også farvning af fibrene har undergået en stor forandring. Det er nu muligt at farve de mest interessante og holdbare farver i mit eget køkken, blot med hjælp af citronsyre eller eddike, hvilket betyder at jeg har uanede muligheder når jeg fremstiller mit garn.

Håndspundet garn "er helt sit eget"

Det er en fornøjelse at fremstille enten en strikket, vævet eller filtet beklædningsdel af håndspundet og håndmalet garn.
Da garnet er håndspundet, er det ikke helt jævnt, og får derfor sit helt eget personlige udtryk og det færdige arbejde sin helt egen særlige karakter. Den fornøjelse og glæde vil jeg gerne give andre mulighed for.

Da alt er håndlavet, er det færdige produkt altid unikt og personligt og vil ikke kunne genskabes i præcis samme form. Kvaliteten vil dog altid være i top.
Alt er lavet med omhu og i de bedste materialer, da jeg mener, det er vigtigt at produktet kan leve op til den tid det tager at fremstille det.
 
 

* indicates required
Email Marketing Powered by Mailchimp